Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lente op fort Giessen 18 mei

mei 18 @ 10:00 - 16:00

Zaterdag 18 mei: Lentefort

Archeo Altena en Altenatuur nodigen tussen 10.00 en 16.00 uur jong en oud uit op Fort Giessen om deel te nemen aan tal van activiteiten met als thema: Lentefort. Voor ieder is er wat te zien en te beleven.

Leden van de Archeologische vereniging laten zien hoe men leefde in de prehistorie. Kinderen ervaren dit door, onder meer, het maken van een pijl en boog, vuur en een vuurplaats en grottekeningen. Ook kun je muntjes zoeken met een detector, en je mag pannenkoeken bakken.

Lente betekent de start van nieuw leven in de natuur. Kinderen kunnen de dieren een handje helpen door een nestkastje of bijenhotel te maken. Leden van Altenatuur helpen hier bij.

Verder zijn er diverse stands over onder meer weidevogelbescherming, uilenbescherming en van Brabants Landschap. Ook kun je rondwandelen over het Fort terrein en genieten van de ontluikende voorjaarsbloemen, Je kunt zelfstandig een kijkje nemen in het Fortgebouw of om 14.00u kun je met een gids mee  die je alles verteld over het fort  .  Voor ieder is er wat te zien en te beleven.

 

Gegevens

Datum:
mei 18
Tijd:
10:00 - 16:00